Місяць: Червень 2017

Час приносити плід

Минулої весни я вирішив викопати трояндовий кущ, що ріс на задньому подвір’ї біля дверей. В останні три роки на ньому майже не було квітів, а негарні, голі гілки розрослись на всі боки.

Віра в дії

Їдучи автомобілем до крамниці, моя подруга побачила самотню жінку, що повільно йшла по узбіччю дороги. Вона відчула внутрішнє спонукання розвернутись і підвезти незнайомку. Коли моя подруга вчинила так, то в машині жінка розповіла про себе сумні речі. Вона не мала грошей на автобус і змушена була йти додому пішки чимало миль – і це за спекотної і душної погоди. Крім того, раніше вона вже йшла до роботи кілька годин, куди вона мала дістатись о четвертій годині ранку.

Незавершений проект

Після смерті Мікеланджело залишилось багато незавершених проектів. Але чотири його скульптури ніколи й не планувалися бути завершеними. Це – “Бородатий раб”, “Раб Атлант”, “Молодий раб” і “Раб, що прокидається”. Вони залишились незакінченими, бо так планував сам Мікеланджело. Цим великий митець хотів показати, що значить бути вічним невільником.

Молитва п’яти пальців

Молитва – то бесіда з Богом, а не якісь завчені слова. Проте інколи нам потрібно оживити наш молитовний час. Ми можемо молитись Псалмами або іншими біблійними текстами, що є молитвами: наприклад, молитва “Отче наш”. Можемо користуватись методом “квадрата”, чотири сторони якого вказують на поклоніння, сповідування, подяку, прохання. А нещодавно я дізналась про метод “молитви п’яти пальців”, що допомагає систематизувати молитву:

Добре воно!

У житті бувають такі дні, що пронизані однією темою. Нещодавно я мала такий день. Наш пастор почав свою проповідь на текст 1-го розділу Книги Буття двохвилинним показом слайдів таких гарних квітів, що аж захоплювало дух. Потім дома в соціальних мережах я передивлялася фото різноманітних квітів. Пізніше, прогулюючись лісом, милувалась весняними трилліумами, калюжницями болотними й дикими ірисами.

Поглинання Слова

Коли наш син Хав’єр був ще дошкільником, ми всією сім’єю поїхали в океанарій, що на затоці Монтерей. Увійшовши до будівлі, я вказала усім на макет, що звисав зі стелі: “Дивіться, то горбатий кит!”

Готовність служити

І ось настав у нашій церкві час посвячення на служіння нових лідерів. Щоб показати їм символічний урок того, що вони мають служити іншим, служителі нашої общини провели церемонію омовіння ніг. Служителі похилого віку, включно з пастором, мили один одному ноги на очах усієї общини.

Грати разом

На шкільному концерті, де грала моя онука, я був вражений тим, як діти віком 11-12 років можуть злагоджено виконувати музичні твори. Якби хтось із них захотів зіграти один, то ніколи б не досяг такого успіху. Дерев’яні та мідні духові інструменти, ударні інструменти – все це в результаті давало прекрасну музику!

Тиша

Налякані курчата бігли хто куди, коли між хатинками вбогого селища з гуркотом проїжджали фури з гуманітарною допомогою. Босоногі діти здивовано дивились на них. Машини на цій розбитій дощами дорозі були рідкістю.

Чаша втішання

Подруга прислала мені власноруч зроблені гончарні вироби. Але коли я відкрила коробку, то побачила, що ці дорогоцінні предмети дуже постраждали під час подорожі, а одна з чаш розбилась на кілька великих шматків. Мій чоловік склав докупи шматки чаші і склеїв їх. Після цього я поставила на полицю цей гончарний предмет, прекрасний у своїй зламаності. Моє життя чимось нагадує цю склеєну чашу. Теж маю шрами, які свідчать, що я встояла й стала міцнішою після важких часів, через які Бог провів мене. Склеєна чаша нагадує мені, що коли я розповідаю людям, як Господь працює в моєму житті, це може допомогти їм в дні їхніх страждань і смутку.