Місяць: Липень 2017

“Нова людина”

Якось група віруючих підлітків відвідала будинок для людей похилого віку на Ямайці. Одна дівчина побачила у кутку кімнати чоловіка, що мав дуже сумний вигляд. Він не міг пересуватись.

По всі роди

Мої батьки одружились у 1933 році під час Великої депресії. Я і моя дружина народились у період Другої Світової війни, коли був бум на народження дітей. Наші чотири доньки, що народились у 70-ті та 80-ті роки, − то вже покоління “X” і “Y”. Різні покоління й різні часи! Не дивно, що ми маємо розбіжності в багатьох речах!

Великий привілей

Встановлена на півдні Ізраїлю копія скинії була лише спробою відтворити оригінал. Але вона все одно викликала почуття благоговіння. Копія скинії, побудована за реальними розмірами і з максимальним наближенням до всіх інструкцій її зведення, що записані у Книзі Вихід 25–27, − крім золота, звичайно, − і тепер приваблює туристів у пустелю Негев.

Прощені!

Мій друг Норм Кук полюбляв інколи чимось приємно дивувати свою сім’ю, коли повертався з роботи додому. Наприклад, заходячи в домівку, міг крикнути з ганку: “Ви прощені!” Це не тому, що хтось із членів сім’ї в чомусь провинився перед ним і потребував його прощення. Він просто хотів нагадати їм, що хоча вони, без сумніву, десь згрішили протягом дня, проте Божою ласкою мають цілковите прощення.

Приємна компанія

Одна старенька жінка, що мешкала в будинку для людей похилого віку, ні з ким не розмовляла й нічого ні у кого не просила. Здавалося, вона просто існує, сидячи і розгойдуючись у своєму кріслі. Її мало хто відвідував, тому одна молоденька нянечка частенько заходила до неї під час обідньої перерви. Замість того, щоб щось запитувати в неї, намагаючись залучити її до розмови, нянечка просто сідала на інше крісло-гойдалку і гойдалась разом із нею. А через декілька місяців ця старенька жінка сказала нянечці: “Дякую за те, що гойдаєтесь разом зі мною”. Вона була вдячна їй за компанію.

З вод великих

Я уважно дивилась на поверхню води, пильнуючи тих, хто купався у басейні. Я працювала рятівником, була моя зміна. Шість годин я стояла на варті й спостерігала за людьми. Якби я залишила свій пост або просто послабила свою увагу, це могло б призвести до трагічних наслідків для тих, хто купались. Якби хтось почав тонути через травму або погані навички тримання на воді, то мій обов’язок − витягти його з води у безпечне місце і надати допомогу.

Головне досягнення

Джон Бьорнс на протязі 40 років висвітлював світові події у видавництві “Нью-Йорк Таймс”. У своїй статті, написаній вже після виходу на пенсію у 2015 році, Бьорнс цитує слова свого близького друга й колеги, який, вмираючи від раку, сказав: “Ніколи не забувай: головне не те, як далеко ти забрався, а те, з чим ти повернувся назад”.

Побудування общини

“Община – це місце, де поряд обов’язково живуть ті, з ким би ти не хотів мати нічого спільного”, − говорив Генрі Ноуен. Ми часто оточуємо себе людьми, з якими охоче спілкуємося. Але це лише клуб, кліка, фракція, а не спільнота. Кожен може організувати клуб. Але потрібна благодать, спільне бачення й важка праця, щоб побудувати спільноту.

За кадром

Голлівудські музичні фільми були дуже популярні в 50-х і 60-х роках. Особливе враження справляли три актриси: Одрі Хепберн, Наталі Вуд і Дебора Керр. Величезну роль у їхній популярності відігравав спів, але актриси не співали. Їх роль озвучувала Марні Ніксон – жінка, чий внесок протягом багатьох років не визнавався взагалі. Вона завжди залишалася за кадром.