Місяць: Серпень 2017

Божа сяюча краса

Острів Лорд-Хау – це маленький рай з білим пісочком та кришталево чистою водою, що знаходиться на схід від Австралії. Коли кілька років тому я відвідав це місце, то був вражений його красою. Тут можна плавати разом з черепахами. А ще поруч плавають Талассоми місячні, чий колір нагадує неонові рекламні щити. В тій лагуні я бачив коралові рифи, на яких кишіли риби-клоуни і риби-метелики, що так і норовили торкнутись моєї руки. Приголомшений блискучою красою, я не міг не прославити Бога.

Очищення

Коли я одного разу відкрила двері посудомийної машини, то помітила, що щось не так. Замість блискучого чистого посуду я витягнула тарілки й склянки вкриті брудними плямами. Але я не знала, в чому була справа: чи то жорстка вода в нашому районі призвела до якихось руйнацій, чи зламалась сама машина?

Рясний плід

Щоліта в мене викликають захоплення плоди, які ростуть на подвір’ї наших сусідів. Виноградні лози, які обвивають наш спільний паркан, увішані великими гронами винограду. А гілки дерев, що ростуть біля паркану, усіяні сливами і апельсинами. І так близько – просто простягни руку.

Дбайте про вбогих

Джон Ньютон писав: “Якщо дорогою додому я дам півцента дитині, яка загубила його, і можу цим втерти її сльози, то маю відчуття, що вчинив щось гідне. Звісно, потребую прагнути більш великих речей, але мушу не забувати і про це”.

Ретельний пошук

Щосуботи наша сім’я приходить на стадіон, щоб підбадьорити нашу доньку, яка приймає участь в шкільних перегонах. Коли бігуни перетинають фінішну смугу, вони прямують до своїх однокласників, тренерів та батьків. Спортсмени опиняються у великому натовпі і серед цієї юрби доволі важко знайти “своїх”. Отже, ми ретельно вдивляємось у натовп, готуючись прийняти у свої обійми ту єдину спортсменку, задля якої ми взагалі сюди прийшли – нашу улюблену доньку.

Кобра і велосипед

Протягом багатьох років я часто розповідав іншим історію, яка мала місце, коли ми з братом були ще малюками й жили в Гані. Мій братик наїхав триколісним велосипедом на маленьку кобру. Велосипед був заважкий для змії, щоб вона могла вилізти з-під переднього колеса. Кобра опинилась у пастці.

Приманка

Влітку 2016 року моя племінниця переконала мене пограти в “покемонів” – рольову гру на смартфоні з використанням камери. Суть гри полягає у ловінні маленьких створінь з японських мультиплікаційних фільмів. Коли покемон з’являється в грі, на екрані смартфона можна побачити кульки білого та червоного кольору. Щоб піймати покемона, потрібно пальчиком підштовхувати кульку в напрямку до нього.

Інтереси інших

Мій друг Хайме працює у величезній міжнародній корпорації. Сталося, що коли він був ще новачком у цій компанії, до його столу підійшов незнайомець і запитав, чим саме він займається на своїй роботі. Розповівши про себе, мій друг запитав ім’я незнайомця. “Мене звуть Річ”, – відповів той.

Провини нема!

В дитинстві я запропонувала своїй подрузі сходити до сувенірного магазину неподалік від мого дому. Але вона повела себе негідно: сунула мені в кишеню жменю кольорових шпильок і виштовхала мене швиденько за двері. Почуття провини краяло мене цілий тиждень. Нарешті я відважилась підійти до матері й зі сльозами на очах зізнатись у всьому.

Пополовіли для жнив

В кінці літа ми ходили на прогулянку у Новий Ліс в Англії. Ми весело проводили час, збираючи в лісі ожину і милуючись тим, як граються неподалік коні. Насолоджуючись солодкими і безкоштовними ягодами, я згадала слова, які Ісус колись сказав Своїм учням: “Я вас жати послав, де ви не працювали” (Ів. 4:38).