“Моє уявлення про Землю назавжди змінилось ще тоді, коли я вперше вийшов у відкритий космос, – сказав Чарльз Френк Боулден, космонавт Шаттла. – На відстані 400 миль Земля виглядає дуже прекрасною, мирною”. Пізніше Боулден згадував, що коли пролітав над Близьким Сходом і подумав про ті жахливі воєнні конфлікти, що там відбуваються, його “вразила жорстка реальність”. Під час інтерв’ю з продюсером Боулден сказав, що він тоді гостро усвідомив, яким має бути життя на планеті Земля – і відчув велике внутрішнє спонукання зробити для цього все можливе.

Коли Ісус народився у Віфлеємі, ситуація на Землі разюче відрізнялась від Божого задуму. Христос прийшов, щоб принести світло в духовну та моральну темряву (Ів. 1:4). Хоча цей світ не прийняв Його, “всім, що Його прийняли, їм владу дало дітьми Божими стати, тим, що вірять у Ймення Його” (Ів. 1:12).

Нам буває дуже сумно, коли ми бачимо, що це життя не є таке, яким має бути. Нам гірко, коли сім’ї розпадаються, коли діти голодують, і коли точиться війна. Але Бог обіцяє, що через віру в Христа кожен може почати інший шлях, в новому напрямку.

Свято Різдва нагадує мені, що і наш Спаситель Ісус пропонує дар життя й світла кожному, хто приймає Його й слідує за Ним.